Nieuws

De eerstvolgende gieting is op woensdag 22 mei 2019

Open Dagen zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019


Wij nodigen u uit om tijdens de Kunstroute van Oudorp ook een kijkje te nemen bij Bronsgieterij de Hooischuur op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei 2019 van 12:00 tot 17.00 uur aan de Herenweg 160 te Alkmaar (Oudorp).

Tijdens deze Open Dagen is er helaas geen gieting, wel een flink aantal medewerkers die u het proces uitleggen en daarnaast staan er vele voorbeelden van het werk opgesteld en tevens kunt u nieuw werk van kunstenaars bewonderen en eventueel aanschaffen.

De Stichting werkt volgens de verloren wasmethode ook wel ‘cire perdue’ genoemd. Volgens deze methode wordt al ongeveer 5.000 jaar gegoten. Wij willen – en dat is de doelstelling van de Stichting – deze methode voor het nageslacht bewaren. Het is echter een heel proces om uiteindelijk een bronzen beeld gerealiseerd te hebben. Op de open dag worden alle stadia van het proces stuk voor stuk uitgelegd. Hierdoor krijgt u een goed beeld van wat er allemaal hierbij komt kijken. Dit is vooral bedoeld voor de mensen die niet zo bekend zijn met het proces van brons gieten, of die gewoon eens willen langs komen na lange tijd van afwezigheid. Wij willen deze dag vooral de band met onze relaties, dus u, versterken.
Dit alles uiteraard voorzien van een hapje en een drankje.

Een vergeet niet:
OP DE OPEN DAG WORDT 21% KORTING GEGEVEN OP ALLE ORDERS