Agenda de Hooischuur

Gieten:
Eenmaal per maand wordt er door de gietploeg onder leiding van Ton van Veen gegoten. De eerstvolgende gietdag is:
woensdag 9 mei 2018
zaterdag 26 mei 2018 tijdens de open dag

Gesloten in 2018:
Hemelvaartsdag donderdag 10 mei
Eerste en Tweede kerstdag 25 en 26 december

Rondleiding:
Om de grootte van een groep hanteerbaar te houden (u een goed en veilig overzicht te kunnen geven van de werkzaamheden) vragen wij u om een bezoek van te voren te melden. Wilt u met een groep komen maak dan aub een aparte afspraak.

KunstCultuurWeekend Oudorp 26 en 27 mei 2018:
wordt dit jaar georganiseerd van 26 en 27 mei 2018 en dan zijn wij ook geopend. Kom eens een kijkje nemen.

Hieronder een link met informatie wat er in Oudorp te doen is dit weekend

https://kunstcultuurweekend.wixsite.com/kcwoudorp

KAESKOPPENSTAD 2 en 3 juni 2018:
Gedurende dit weekend is ook Bronsgieterij De Hooischuur aanwezig in de oude binnenstad van Alkmaar om u kennis te laten maken met dit eeuwenoude ambacht. We zijn vertegenwoordigd en kunnen u het een en ander vertellen en laten zien door middel van foto’s en gegoten beelden. Het festival is van 12:00 tot 17:00 uur.

Cursus:
Op zaterdag 8 september 2018 start er een cursus van zes ochtenden onder leiding van beeldend kunstenaar Peter Sluijter. Heeft u belangstelling om een bronzen beeldje te maken, kijk eens op:

https://www.bronsgieterijdehooischuur.nl/workshop.html

Onthulling:
Vrijdag 31 oktober 2015 is het beeld onthuld van ‘het Derper Vraauwtje’ door mevrouw Konijn. Maker is Fabio Pravisani (vrijwilliger bij De Hooischuur) en gegoten bij De Hooischuur. Het beeld is te zien op de boulevard en achter de vuurtoren van Van Speijck in Egmond aan Zee.

P: Bij laden en lossen max. 15 min. de auto parkeren binnen het hek. Daarna aan de overkant parkeren. Parkeren niet op het terrein van Exodus maar aan de overzijde: P van Kolping Boys of anders doorrijden naar P aan de Hoornsevaartzijde.

Is er bovenstaande geen datum vermeld: informatie via telefoon 072-5618179 geopend op de dinsdag, woensdag en donderdag.