Nieuws

De eerstvolgende gieting is zaterdag 13 april 2024.

Bronsgieterij de Hooischuur neemt deel aan KunstCultuurWeekend Oudorp op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2024 van 12:00 – 17:00 uur.

Tijdens deze Open Dagen exposeren een aantal kunstenaars hun werk en geven we uitleg over het proces en vervaardigen van deze werken En op zaterdag 11 mei is er een gieting.

Cursus

De cursus ‘bronzen beelden maken’ start op vrijdagmiddag 4 oktober 2024 in samenwerking tussen Bronsgieterij de Hooischuur uit Alkmaar en Atelier 6 uit Heerhugowaard. Alle lessen vinden plaats op vrijdagmiddag en worden gegeven door beeldend kunstenaar Kees Schuil.

In deze cursus gaan we op ambachtelijk wijze stap voor stap aan de slag om in zes lessen een uniek bronzen beeld te maken volgens de ‘cire perdue’ methode oftewel de ‘verloren was’ methode.

Deze cursus vormt een interessante combinatie tussen het ambachtelijk werken bij zowel bronsgieterij de Hooischuur als bij Atelier 6.

Les 1 –  4 oktober   Atelier 6:  introductie en starten met het maken van een wassen beeld 

Les 2 – 11 oktober   Atelier 6:  verder afmaken van het wassen beeld

Les 3 – 18 oktober   Bronsgieterij:  aankanalen en invormen van de mallen bij de gieterij

                               Bezoek aan de gieterij om het bronsgieten van het beeld bij te wonen

Les 4  *                   Bronsgieterij uithakken van het bronzen beeld uit de gietmal en afslijpen van de giet en ontluchtingskanalen bij de Bronsgieterij

Les 5  *                   Atelier 6: ciseleren (afwerken)

Les 6  *                   Atelier 6: ciseleren en patineren (kleuren)

* Tussen les 3 en 4 kan enige tijd zitten in verband met de dag dat er wordt gegoten bij de bronsgieterij. De data voor les 5 en 6 worden dan ook aangepast.

De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Verder start er op zaterdagochtend 9 maart een cursus in Hoorn. Hier is nog plaats.

Aanmelden kan via www.Atelier6.nl

www.bronsgieterijdehooischuur.nl

www.atelier6.nl