Mogelijkheden

Wij kunnen werken vanaf een model dat u bij ons aanlevert en daarna het kunstwerk volledig in brons maken. Dus maken model in was, ‘aankanalen’, invormen, uitstoken, gieten, ciseleren en patineren. Wilt u als kunstenaar zelf afwerken, dan is dat bij ons mogelijk. Tot en met het gieten doen wij het maar na het gieten kan elke stap ook door de kunstenaar zelf (in overleg) geschieden. Daarmee creëren wij optimale invloed voor de kunstenaar omdat wij weten dat het juist zo belangrijk is, dat het eindresultaat ook dat is, wat er van verwacht wordt. Dus alle mogelijkheden voor de professionele kunstenaar maar ook voor de kunstenaar die niet op commerciële basis werkt, of voor diegene, die gewoon nog iets heeft staan wat hij/zij graag in brons gegoten wil hebben.

Mocht een kunstenaar ervoor kiezen om op de Hooischuur zelf af te werken, dan gelden daarvoor wel enkele voorwaarden. Deze zijn :

  • dat hij/zij zelf de verantwoordelijkheid op dat moment neemt
  • dat hij/zij zelf verzekerd is voor ongevallen en ongelukken
  • dat hij/zij kosten aangerekend krijgt voor het gebruik van de Hooischuur en het materieel € 25,- per dagdeel (ongeacht de duur) en materiaalkosten
  • inplannen van het zelf afwerken, geschiedt in overleg met de bedrijfsleider

Het traject waar de kunstenaar dus zelf bij ons mee aan de gang kan, is het ‘afwerken’. Dus het proces na het gieten wat bestaat uit de onderdelen ciseleren en patineren.